Domain Otoritesi Nedir
Domain Otoritesi Nedir sorusunu bugün websitesi olan ve bu konuyla ilgilenenler için ele alıyoruz.
Google ve diğer arama motorları, bir kişi bir kelime arattığında bu kelimeye bağlı en alakalı, en güncel sonuçları listeler. Ve bu sıralamayı da belli kriterlere bağlı olarak sunar. Sonuçta aratılanlar en alakalı olmalı ve kişiye istediği bilgiyi sunmalı.
Google gibi arama motorlarının bu alaka düzeyini belirlerken, bildiğimiz bir kriteri de, Domain Authority yani domain otoritesidir. Bir çeşit kalite ölçütü olan DA sitelerin domain puanı gibi düşünebiliriz.
Domain değeri aslında Google’un puanladığı değil; Moz ve Ahrefs gibi dünyaca ünlü Seo tool ve Seo destek firmalarının ortalama puanıdır. Seo sıralamasına tek başına etkisi olmasa da sıralamada önemli bir ölçüt olduğu biliniyor. Bu nedenle Domain Otoritesi yükseltmek ve Domain otoritesi arttırmak önemli bir hale gelmiştir.
Domain Otoritesi Nasıl Arttırılır
Domain otoritesini arttırmak için birçok yol var. Domain otoritesi yükseltmek için kesinlikle doğal bir seo anlayışı benimsemelisiniz.
– Doğal ve Kaliteli Backlinkler
Backlink alırken; hızlı ve kolayca çıkmak yerine, Google ile daha güvenli ve doğal bir sıralama sistemi oluşturmalısınız. Linkler çeşitli olmalı ve link alınan siteler de doğal ve domain otorite puanı yüksek siteler olmalı.
– Marka Değerini Arttırıcı Çalışmalar
Yavaş ve etkili bir seo sıralaması için markanızın değerini de arttırıcı çalışmalar yapmalısınız. Böylece doğal olarak ziyaretçiler websitenize gelecek ve sıralamanızı arttıracaktır.
– Sosyal Medya Paylaşımları
Websitenizin sosyal medya hesaplarını da mümkün olduğunca aktif kullanmanız önemlidir. Buradan paylaşımlar yapıp sitenize link bağlantısı da gönderebilirsiniz. Böylece bağlantıya tıklayan kişiler, websitenizi de ziyaret edebilir.
– Sayfada Kalma Süresi ve Kullanıcı Dostu Site
Seo ve domain otoritesini arttırmak için sitenizin kullanıcı dostu olması gerekli. Düzgün navigasyonlar, hızlı bir site ve sade okunaklı yazı formatları ile bunu sağlayabilirsiniz. Böylece sitenize uğrayan ziyaretçiler sitede daha fazla kalmış olur.
– Domain Süresi
Domain otoritesine doğrudan etkisi olmasa da, yaşı çok olan domainlerin daha fazla puan aldığı da gözlemlenmiştir.
-Keywords Çalışmaları
Sayfalarınızda kullanacağınız anahtar kelimeler yani keywords’ler önceden çalışılıp, arama hacimlerine göre sitenize doğal şekilde dağıtılmış olmalı.
– Site Haritası ve Seo
Site haritanız olmalı, güncel olmalı ve Google’a bildirmiş olmalısınız!
Domain Otoritesi Nasıl Hesaplanır?
Domain otoritesi yine kendi içinde birçok ölçüte sahiptir. Site içi seo kalitesi, dışarıya verilen backlinklerin hangi siteye verildiği, alınan backlink kalitesi, Google’ın algoritmalarına uygunluk, Google haritalar, Seo açısından doğal ilerlemek ve güven, linklerin nasıl dağıtıldığı gibi birçok faktörün birleşmesi ile beraber bir puan ortaya çıkarır.
Domain Otorite Sorgulama
Domain otoritesi sorgulama için moz seo tool kullanabilirsiniz.
Pinterestten Takipçi Nasıl Arttırılır?